Welkom bij Holistisch praktijk Het groot(e) bewustzijn

Wat betekent Holisme?
Holisme komt van het Griekse woord ‘holos’, dat ‘geheel’ betekent. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat alles in verbinding staat met elkaar. Omdat jouw lichaam in verbinding staat op verschillende holistische niveaus kijk je niet alleen naar de klacht maar ook wat er achter de klacht zit.

Holistisch therapeut
Wanneer wij ons niet lekker voelen of niet goed in ons vel zitten doen we wel aan symptoombestrijding maar gaan we niet de diepte in om echt te ontdekken wat er achter deze “signalen” zit. Vaak begint het met vage klachten en werkt een paracetamol wel. Uiteindelijk worden de klachten erger of komen de klachten terug en werkt een paracetamol niet meer. Het lichaam probeert je wat te vertellen.

Maar ook het vastlopen in de maatschappij heeft altijd een reden of meerdere. Hoe wij in de wereld staan en hoe we omgaan met wat er op ons pad komt zijn bepalend met hoe het met ons gaat.
Als holistisch therapeut kijk ik op een holistische wijze naar de klacht of een probleem.

De 5 pijlers die ik daarvoor gebruik zijn:

 • Fysiek (lichamelijk)
 • Mentaal (gedachten en overtuigingen)
 • Emotioneel (gevoelens)
 • Energetisch (energiehuishouding)
 • Spiritueel (benaderen van oorzaak klachten of probleem)


Bijvoorbeeld wanneer er een cliënt komt met het probleem dat hij of zij last heeft van de onderrug dan ga ik alle niveaus af. Waar zit de pijn precies, wanneer begonnen, (fysiek) is er wat vooraf geweest, (emotioneel en mentaal) kost het energie? (Energetisch) wat is het verhaal er achter etc. (spiritueel).

Mijn behandelingen stem ik af op wat jij van mij nodig hebt. Elke behandeling is anders. Door middel van gesprekken zal ik verschillende methodieken gebruiken en gaan wij samen aan de slag om jou weer in balans te krijgen zodat jij weer de ruimte en het vertrouwen krijgt om je leven op zo’n manier voort te zetten dat het je energie geeft in plaats van kost. Een behandeling heeft de grootste kans van slagen als je er echt voor wilt gaan. Zie het als investering in jezelf.

Samen kunnen wij werken aan het bereiken van jouw persoonlijke groei op holistisch niveau.

Over mij

Mijn naam is Louise Zwaal en woon in Grootebroek.
Moeder van 4 kinderen, vrouw van Wouter Groote en in het dagelijks leven werk ik als dierenartsassistente, maar ik ben vooral lekker mijzelf. Enerzijds nuchter en anderzijds nog steeds verbaasd van de wonderlijke dingen die op mijn pad kwamen en komen.
En zo is ook mijn reis begonnen in 2019 toen ik in aanraking kwam met reiki.

Ik ben sinds 2022 Reikimaster en sinds 2023 Holistisch therapeut en Aromatherapeut.
Op dit moment ben ik nog bezig met mijn Bachbloesem opleiding.

Voor mij vielen er toen ik aan Reiki begon een hoop puzzelstukjes op zijn plaats. Van jongs af aan wist ik al dat je het zelf genezend vermogen van het lichaam kan aanzetten en met mij heel veel meer. Bewust of onbewust. Hoeveel kinderen gebruiken hun handen op de plek waar het zeer doet? Dat zijn er heel veel. Eigenlijk is dit al reiki. Alleen zijn wij dit in de jaren kwijtgeraakt omdat wij meer vanuit het hoofd zijn gaan leven in plaats vanuit het hart. Hierdoor was de stap naar Holistisch therapeut een logische keuze voor mij.

Het verder ontwikkelen van reiki, maar ook andere methodieken aangereikt krijgen.

Deze opleiding heeft gezorgd dat ik de wereld meer ben gaan zien op een holistische manier en heeft mij inmiddels al veel gebracht op het gebied van mijn eigen heling en acceptatie van wie ik ben en niet wie ik hoor te zijn volgens de maatschappij.
Jezelf leren kennen in alle aspecten (donkere en lichte kanten) is een hele mooie reis. Dit is ook waarom ik mijn praktijk ben begonnen. Ik gun het andere mensen ook om deze reis te mogen maken en daarbij mensen te helpen om bewustzijn te creëren dat zij al in hun kern heel en compleet zijn en zich niet anders hoeven voor te doen dan ze zijn.

Hoe fijn zou het zijn om de beste versie van jezelf te laten zien zonder maskers, overtuigingen, patronen, (oude) pijnen, trauma’s en overlevingsmechanismen.

En gewoon te zeggen DIT BEN IK!

Lieve groet,
Louise

Holistisch consult

Holistische therapie kan worden gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder bijvoorbeeld fysieke pijn, stress, angst, depressie, slaapstoornissen en chronische ziekten, burn-out klachten. Maar ook bij vermoeidheid, hoofdpijn, spanningen, emotionele problemen, rouwverwerking etc.

Hoe ziet een holistische behandeling eruit?
Tijdens een intakegesprek kijken wij samen naar wat jij nodig hebt. Aan de hand van een aantal vragen die ik stel proberen wij tot een hulpvraag te komen. Vanuit de hulpvraag starten we de behandeling.

Ik creëer een veilige omgeving waar je mag voelen, loslaten, keuzes maken, grenzen stellen etc. Altijd op jouw eigen tempo.

Bij een holistische behandeling vormt reiki de basis. Dit kan worden aangevuld met verschillende methodieken. Zoals bijvoorbeeld coaching werk, chakra behandelen, edelstenen, aromatherapie, klankschalen/Koshi’s, systemisch werk, Sedona, EFT of MIR.

Daarnaast kan ik ook gebruik maken van inzichtkaarten, meditaties en visualisaties.

Na de behandeling hebben wij altijd een nabespreking met wat jij ervaren hebt tijdens de behandeling en zal ik mijn bevindingen met jou delen.

De behandeling werkt nog lang door na afloop. Daarom geef ik vaak nog “huiswerk” mee.

Tijdens een behandeling komen er namelijk afvalstoffen vrij.

Er gebeurt veel in je lichaam na een behandeling, je kunt dit op fysiek en/of emotioneel niveau voelen. Zorg daarom na een behandeling extra goed voor jezelf en neem even de tijd om toe te geven aan wat je lichaam je aangeeft!

Het is belangrijk om de dag van de behandeling veel water te drinken om deze afvalstoffen af te voeren.
Ook kan het zijn dat ik je wat grondingsoefeningen of ademhalingsoefeningen mee geef indien nodig.

Wat voor resultaten mag je verwachten van de behandeling?

 • Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.
 • Verlichting van klachten op holistisch niveau
 • Ontspanning
 • Brengt je meer terug bij je kern.
 • Energievelden zijn beter in balans.
 • Dieper bij de oorzaak/klacht komen.

Reiki

Wat is Reiki?
Reiki is ontstaan in Japan, Sensei Mikao Usui is de ontdekker en grondlegger van reiki. Uit het Japans vertaald betekent Reiki “levensenergie”. Via handoplegging wordt deze natuurlijke energie doorgegeven.

Reiki is een behandelmethode om het zelfregulerend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het werkt op alle holistische niveaus.

Reiki is allesbehalve zweverig. Reiki is een diepgaande energetische massage die je bewuster laat leven en ondersteund om zo jouw doelen te bereiken.

Reiki werkt o.a. stress verlichtend, verminderd pijnklachten, geeft je immuunsysteem een boost, heft blokkades op, brengt diepe ontspanning, helderheid in je hoofd en geeft energie.

Je hoeft reiki niet te begrijpen om te kunnen profiteren van alle voordelen. De effecten van reiki zijn niet altijd direct duidelijk. Een behandeling werkt gemiddeld nog 2 weken door. Stel je open voor de reiki energie en laat het gewoon gebeuren.

Reiki is geen wondermiddel en bij klachten is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen. Reiki is wel goed in het ondersteunen bij het herstel van je lichaam Bijvoorbeeld na een operatie, rug en nekklachten, wonden die minder goed genezen,
RSI-klachten, minder energie hebben, reuma, artrose, allergieën, adhd etc.

Ook kan reiki ondersteuning bieden op emotioneel vlak bij bijvoorbeeld burn-out klachten, angst, boosheid, verdriet, trauma, depressies etc.

In het kort:

 • Reiki vitaliseert, reinigt en harmoniseert lichaam en geest.
 • Reiki brengt de energiehuishouding in evenwicht en heft blokkades op.
 • Reiki ondersteunt het zelfhelend vermogen van het lichaam.
 • Reiki geeft rust en ontspanning


Hoe werkt een behandeling?
Reiki kan op verschillende manieren gegeven worden o.a. via een stoelbehandeling, tafelbehandeling en reiki op afstand. Je bent in alle gevallen volledig gekleed.

 

Wanneer ik jou Reiki geef doe ik dat niet met mijn eigen energie. Ik ben als het ware de ontvanger en mag deze gelijk doorgeven aan jou.

De energie gaat door het lichaam naar waar het nodig is. Hierop reageert jouw lichaam en geest en dit stimuleert het zelfhelend vermogen. Hou er wel rekening mee dat iets wat zich al jaren heeft opgehoopt helaas niet in één Reikibehandeling opgelost zal zijn en het nodig kan zijn om meerdere behandelingen te ondergaan. Het uiteindelijke doel van de Reiki is dat het lichaam zelf weer een goede doorstroom van energie heeft.

Een eenmalige reikibehandeling kan ook, dit is vooral ontspannend.

Wat kan er gebeuren tijdens een behandeling?

Mensen ervaren soms het volgende:
Diepe ontspanning, warm gevoel of juist koude rillingen, tintelingen.
De energie voelen of plekken in het lichaam of stroming daarvan.
Kleuren zien, prikkels.

Maar ook komt het voor dat men niets voelt. Ook dat is oké. Het lichaam doet zijn werk. Hou de komende 2 weken in de gaten of er ergens veranderingen voelbaar zijn.

Ook na de behandeling kan er van alles gebeuren. Er zijn mensen die intens moe zijn achteraf of juist vol energie. Emotioneler. Extreem dorstig etc.

Iedereen ervaart Reiki op zijn eigen manier.
En ook zal je merken dat elke Reikibehandeling die je zelf zult ondergaan ook weer anders is.
Stel je open en laat het gewoon gebeuren en geniet van de ontspannenheid. Alle andere dingen die door de energie geraakt worden is mooi meegenomen.

Reiki op afstand
Mocht je niet langs kunnen komen in de praktijk of kan ik niet naar jou toe dan is reiki op afstand ook een mogelijkheid. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar voor de universele energie speelt tijd en afstand geen rol.  

Hoe werkt een afstandsbehandeling?
Wij plannen samen een moment in. Van tevoren hebben wij een intake telefonisch of per mail. Daarna maak ik mij klaar en stem op jou af. De behandeling duurt ongeveer een half uur.
Na afloop hebben wij ook weer telefonisch of via de mail een nabespreking.
Telefonisch heeft de voorkeur.

Na de behandeling
Tijdens een behandeling komen er afvalstoffen los. Het is belangrijk om de dag van de behandeling veel water te drinken om deze afvalstoffen af te voeren.

Er gebeurt veel in je lichaam na een behandeling, je kunt dit op fysiek en/of emotioneel niveau voelen. Zorg daarom na een behandeling extra goed voor jezelf en neem even de tijd om toe te geven aan wat je lichaam je aangeeft!

Contra indicatie Reiki:
Mensen die een pacemaker hebben. Het ritme kan namelijk door de energie veranderen.

Bij transplantatie, indien er sprake is van het slikken van anti-afstotingsmedicijnen (medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken) Reiki verhoogt het immuunsysteem en dit is niet wenselijk omdat dit de hechting van het gedoneerde orgaan kan tegenwerken.

Reiki vervangt de reguliere geneeskunde niet maar kan hier wel een goede aanvulling en ondersteuning in zijn.

Ook na de behandeling kan er van alles gebeuren. Er zijn mensen die intens moe zijn achteraf of juist vol energie. Emotioneler. Extreem dorstig etc.

Iedereen ervaart Reiki op zijn eigen manier.
En ook zal je merken dat elke Reikibehandeling die je zelf zult ondergaan ook weer anders is.
Stel je open en laat het gewoon gebeuren en geniet van de ontspannenheid. Alle andere dingen die door de energie geraakt worden is mooi meegenomen.

Reiki op afstand
Mocht je niet langs kunnen komen in de praktijk of kan ik niet naar jou toe dan is reiki op afstand ook een mogelijkheid. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar voor de universele energie speelt tijd en afstand geen rol.  

Hoe werkt een afstandsbehandeling?
Wij plannen samen een moment in. Van tevoren hebben wij een intake telefonisch of per mail. Daarna maak ik mij klaar en stem op jou af. De behandeling duurt ongeveer een half uur.
Na afloop hebben wij ook weer telefonisch of via de mail een nabespreking.
Telefonisch heeft de voorkeur.

Chakra’s

Wat zijn chakra’s?
Chakra is in de traditionele Indiase cultuur een van de plaatsen in het energie lichaam van de mens die binnen die traditie van belang is voor levenskracht (Prana).
Chakra betekent cirkel of wiel.

Chakra’s kan je dus zien als de wielen of cirkels die zorgen voor de energie doorstroming in ons lichaam.
Er zijn 7 grote chakra’s in ons lichaam en diverse kleine verspreid in ons lichaam.
Nu is het zo dat de dingen die op ons pad komen zoals ervaringen en emoties in ons leven kunnen zorgen voor verstoringen in dit chakra systeem, omdat deze ervaringen en emoties in ons lichaam worden opgeslagen. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan en daardoor klachten (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) Reiki kan helpen om de chakra’s weer met elkaar te verbinden, door deze blokkades op te heffen, zodat de energie weer een goede doorstroom krijgt.

De chakra’s staan ook in verbinding met onze aura, elke laag in de aura staat in verbinding met een chakra.
Elke chakra heeft zijn eigen eigenschappen en doel, de chakra’s staan voor 7 niveaus in bewustzijn.

Bij een disbalans kunnen de chakra’s bijvoorbeeld minder goed draaien, of juist te snel of een stilstand.

Hoe werkt een behandeling?
Een chakra behandeling kan via een stoel of tafelbehandeling. Je bent volledig gekleed.

Hierbij stem ik mij via handoplegging of via pendel af op de chakra’s. Hierbij maak ik eerst een chakra scan en van daaruit kijk ik op welk holistisch niveau deze disbalans zit en behandel deze.
Ik eindig altijd met een chakra vibration state. Hierbij lijn je de 7 grote chakra’s uit en verbind ze weer met elkaar.

Na de behandeling
Tijdens een behandeling komen er afvalstoffen los. Het is belangrijk om de dag van de behandeling veel water te drinken om deze afvalstoffen af te voeren.

Er gebeurt veel in je lichaam na een behandeling, je kunt dit op fysiek en/of emotioneel niveau voelen. Zorg daarom na een behandeling extra goed voor jezelf en neem even de tijd om toe te geven aan wat je lichaam je aangeeft!

Edelstenen

Hoe werkt een behandeling met edelstenen?
Tijdens een behandeling kan ik ervoor kiezen om ook edelstenen te gebruiken. Edelstenen werkten ondersteunend bij het herstellen van balans in lichaam en geest. Stenen versterken, net als Reiki energie, het zelfhelend vermogen.
De edelstenen kan ik gebruiken in de ruimte, om jou heen, onder de tafel of op het lichaam. Vaak gebruik ik het dan op de 7 hoofdchakra’s.
Edelstenen kunnen energie geven of afvoeren, afhankelijk van hoe je ze gebruikt. Edelstenen passen het beste wanneer ze dezelfde kleur hebben als het chakra.

Hoe werkt een edelsteen massage?
Door middel van een edelsteen “paddenstoel of massagriffel” ga ik bepaalde banen van het lichaam af. Je bent hierbij volledig gekleed. Wel adviseer ik om dunne kleding aan te doen. Voor de vrouwelijke ontvanger liever een sport bh.
Ik neem kort met je door welke energie je graag zou willen ontvangen en daar stem ik mijn edelsteen soort op af.
Dit is een stoelbehandeling waarbij ik je eerst laat gronden zodat overtollige energie en afvalstoffen het lichaam uit kan.
Met een massage besteed ik aandacht aan de schouders, nek en rug.
Aan het einde strijk ik je af om overtollige energie te verwijderen.

Klankschalen en Koshi’s

Klankschaaltherapie is vooral fijn als ontspannende behandeling om je chakra’s te balanceren, persoonlijke emoties of trauma’s, stress, spanning te reduceren, ADD, ADHD, autisme en burn-out. Ook is klankschaaltherapie geschikt om slaapproblemen aan te pakken en bij een breed scala aan lichamelijke klachten.

Klankschalen werken van nature harmoniserend, maar ook zuiverend omdat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat. Daardoor werken de trillingen diep in en op het lichaam. Hierdoor kan het lichaam herstellen.

De koshi’s zijn houten windgongen gebaseerd op de 4 elementen: water, vuur, aarde en lucht. Door het geluid van de koshi’s zorg je dat linker- en rechterhersenhelft hierdoor in balans worden gebracht. De rechterkant van de hersenen (yang) staat voor je denken (het ego), het mannelijke, rationele in je. De linkerkant (yin) staat voor je gevoel, het vrouwelijke, emotionele. Het is belangrijk dat yin en yang in balans zijn. Zijn deze in balans dan zit je lekker in je vel.

Hoe werkt een behandeling?
Ik gebruik klankschalen als extra methode bij een holistisch consult. Dat kan voordat ik reiki ga gebruiken om het lichaam heen of tijdens een behandeling op een bepaalde plek of chakra.
Daarna ga ik door met reiki en rest van de behandeling. De koshi’s gebruik ik aan het einde van een behandeling om het lichaam met een liefdevolle intentie met positieve energie te vullen.

Andere methodieken die ik gebruik

EFT (emotional freedom techniques)
EFT maakt emoties, fysieke klachten en spanningen vrij door op specifieke punten van de hoofdmeridiaan te kloppen (tappen). Deze methode heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden. In het kort gezegd zorgt het ervoor dat negatieve lading van belastende herinneringen verdwijnt.
Negatieve gedachtenpatronen worden doorbroken en negatieve overtuigingen worden geneutraliseerd.
Naast het oplossen van fysieke en emotionele klachten kun je EFT ook effectief inzetten voor het bereiken van jouw doelen en prestatieverbetering.

Hoe werkt een behandeling?
Nadat wij samen hebben bepaald welk probleem jij wil aanpakken starten wij een reeks kloppen op de hoofdmeridianen, daarbij gebruiken wij tijdens het tappen een affirmatie of herinneringszin.
Ik gebruik tijdens het tappen ook de negen-gamut procedure. Hierbij schakel je beide hersenhelften in om evenwicht te creëren.

MIR Methode (mentale en intuïtieve reset)
De MIR- Methode is een zelfhelingsmethode. Met deze methode krijgt je fysieke lichaam een impuls om te ontgiften van zowel schadelijke stoffen als van schadelijke emoties.

Hoe werkt een behandeling?
Hierbij loop ik met jou een aantal stappen door. Bij elke stap aai je over de bovenkant van je hand. Dit herhaal je 3 keer. Daarna krijg je huiswerk mee om dit gedurende 2 weken 2x daags te herhalen.

Sedona methode (deze methode helpt jou bij het loslaten)
Dit is een methode om oude pijn, patronen, afweermechanismen en niet helpende emoties los te laten.
Dit kan gebruikt worden voor simpele hulpvragen maar ook voor diepgewortelde problemen. Dit laatste komt vooral door de drie basisbehoefte die wij hebben.
Denk hierbij aan de behoefte aan goedkeuring/controle/veiligheid.

Uitgangspunten bij het loslaten:

 • Je leeft in het hier en nu
 • Je bent niet je gedachten, emoties of lichaam
 • Weerstand zorgt ervoor dat je iets vasthoudt


Hoe werkt een behandeling?
Dit kan via een stoelbehandeling of tafel behandeling.
Ik stem met jou af wat je wil loslaten en of je dit ergens voelt. Dat gevoel proberen wij groter te maken. Door middel van een drietal vragen vraag ik je het los te laten en goed uit te blazen. Dit herhaal ik in samenspraak met jou zolang als nodig is.

Tarieven

Holistisch consult
Je ondergaat een behandeling op stoel of tafel afhankelijk van welke methodiek er gebruikt gaat worden.

De 1e keer is een uitgebreide intake en betaal je 75 euro en zal de sessie ongeveer 90 min duren.
Volgende sessies duren 60 minuten (inclusief het voor en nabespreken van de behandeling). De kosten van een behandeling zijn 50 euro.

Reiki of Chakrabehandeling
(Puur ter ontspanning)

Stoelbehandeling
Je ondergaat de reikibehandeling zittend op een stoel. Duur van de gehele sessie is 45 Minuten (inclusief het voor en nabespreken van de behandeling). De kosten van een stoelbehandeling zijn 37,50 euro.

Tafelbehandeling
Je ondergaat de reikibehandeling liggend op een massagetafel bij mij op de praktijk. 

De gehele sessie is 45 minuten (inclusief het voor- en nabespreken van de behandeling) de kosten van de tafelbehandeling zijn 37,50 euro.

Behandeling aan huis kan ook, hiervoor reken ik reiskosten van 21 cent per kilometer.

Reiki op afstand
Je ondergaat de reikibehandeling op afstand.

De gehele sessie is 40 Minuten (inclusief het voor en nabespreken van de behandeling telefonisch) de kosten zijn 30 euro.

Na de behandeling
Tijdens een behandeling komen er afvalstoffen los. Het is belangrijk om de dag van de behandeling veel water te drinken om deze afvalstoffen af te voeren.

Er gebeurt veel in je lichaam na een behandeling, je kunt dit op fysiek en/of emotioneel niveau voelen. Zorg daarom na een behandeling extra goed voor jezelf en neem even de tijd om toe te geven aan wat je lichaam je aangeeft!

Contact

Heb je vragen of bijzonderheden, of wil een afspraak maken? Dan kun je hier je gegevens invullen en neem ik contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Website CAT Website GAT

“Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/“

“Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/”