Andere methodieken die ik gebruik

EFT (emotional freedom techniques)
EFT maakt emoties, fysieke klachten en spanningen vrij door op specifieke punten van de hoofdmeridiaan te kloppen (tappen). Deze methode heeft een sterke invloed op bepaalde hersengebieden. In het kort gezegd zorgt het ervoor dat negatieve lading van belastende herinneringen verdwijnt.
Negatieve gedachtenpatronen worden doorbroken en negatieve overtuigingen worden geneutraliseerd.
Naast het oplossen van fysieke en emotionele klachten kun je EFT ook effectief inzetten voor het bereiken van jouw doelen en prestatieverbetering.

Hoe werkt een behandeling?
Nadat wij samen hebben bepaald welk probleem jij wil aanpakken starten wij een reeks kloppen op de hoofdmeridianen, daarbij gebruiken wij tijdens het tappen een affirmatie of herinneringszin.
Ik gebruik tijdens het tappen ook de negen-gamut procedure. Hierbij schakel je beide hersenhelften in om evenwicht te creëren.

MIR Methode (mentale en intuïtieve reset)
De MIR- Methode is een zelfhelingsmethode. Met deze methode krijgt je fysieke lichaam een impuls om te ontgiften van zowel schadelijke stoffen als van schadelijke emoties.

Hoe werkt een behandeling?
Hierbij loop ik met jou een aantal stappen door. Bij elke stap aai je over de bovenkant van je hand. Dit herhaal je 3 keer. Daarna krijg je huiswerk mee om dit gedurende 2 weken 2x daags te herhalen.

Sedona methode (deze methode helpt jou bij het loslaten)
Dit is een methode om oude pijn, patronen, afweermechanismen en niet helpende emoties los te laten.
Dit kan gebruikt worden voor simpele hulpvragen maar ook voor diepgewortelde problemen. Dit laatste komt vooral door de drie basisbehoefte die wij hebben.
Denk hierbij aan de behoefte aan goedkeuring/controle/veiligheid.

Uitgangspunten bij het loslaten:

  • Je leeft in het hier en nu
  • Je bent niet je gedachten, emoties of lichaam
  • Weerstand zorgt ervoor dat je iets vasthoudt


Hoe werkt een behandeling?
Dit kan via een stoelbehandeling of tafel behandeling.
Ik stem met jou af wat je wil loslaten en of je dit ergens voelt. Dat gevoel proberen wij groter te maken. Door middel van een drietal vragen vraag ik je het los te laten en goed uit te blazen. Dit herhaal ik in samenspraak met jou zolang als nodig is.

Website CAT Website GAT

“Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/“

“Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/”