Chakra’s

Wat zijn chakra’s?
Chakra is in de traditionele Indiase cultuur een van de plaatsen in het energie lichaam van de mens die binnen die traditie van belang is voor levenskracht (Prana).
Chakra betekent cirkel of wiel.

Chakra’s kan je dus zien als de wielen of cirkels die zorgen voor de energie doorstroming in ons lichaam.
Er zijn 7 grote chakra’s in ons lichaam en diverse kleine verspreid in ons lichaam.
Nu is het zo dat de dingen die op ons pad komen zoals ervaringen en emoties in ons leven kunnen zorgen voor verstoringen in dit chakra systeem, omdat deze ervaringen en emoties in ons lichaam worden opgeslagen. Hierdoor kunnen blokkades ontstaan en daardoor klachten (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) Reiki kan helpen om de chakra’s weer met elkaar te verbinden, door deze blokkades op te heffen, zodat de energie weer een goede doorstroom krijgt.

De chakra’s staan ook in verbinding met onze aura, elke laag in de aura staat in verbinding met een chakra.
Elke chakra heeft zijn eigen eigenschappen en doel, de chakra’s staan voor 7 niveaus in bewustzijn.

Bij een disbalans kunnen de chakra’s bijvoorbeeld minder goed draaien, of juist te snel of een stilstand.

Hoe werkt een behandeling?
Een chakra behandeling kan via een stoel of tafelbehandeling. Je bent volledig gekleed.

Hierbij stem ik mij via handoplegging of via pendel af op de chakra’s. Hierbij maak ik eerst een chakra scan en van daaruit kijk ik op welk holistisch niveau deze disbalans zit en behandel deze.
Ik eindig altijd met een chakra vibration state. Hierbij lijn je de 7 grote chakra’s uit en verbind ze weer met elkaar.

Na de behandeling
Tijdens een behandeling komen er afvalstoffen los. Het is belangrijk om de dag van de behandeling veel water te drinken om deze afvalstoffen af te voeren.

Er gebeurt veel in je lichaam na een behandeling, je kunt dit op fysiek en/of emotioneel niveau voelen. Zorg daarom na een behandeling extra goed voor jezelf en neem even de tijd om toe te geven aan wat je lichaam je aangeeft!

Website CAT Website GAT

“Ik val als CAT-collectief therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/“

“Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/”